26 Mart 2012 Pazartesi

İtalya, İtalya.....

         2010 yılında arkadaşlarımın da gazına gelerek erasmusa başvurmuştum. Önceleri aslında hiç gitmek istemiyordum çünkü belli bir miktar para gerekiyordu. Allah'tan devlet Avrupa ülkeleri için iyi burslar veriyordu.    Neyse biz üç arkadaş Venedik yolunu tuttuk. İyi ki gitmişim. Hayatımda aldığım en güzel karar. Ama keşke buradan gittiğim arkadaşlarımla çok iç içe olmasaydım. İtalyan bir sürü arkadaşım vardı. Ama 1 2 Türk yan yana olunca insan konuşamıyor, utanıyor sıkılıyor.
Tam biz gittiğimiz sıralarda Angelina Jolie ve Johnny Depp Turist filminin çekimlerine başlamışlardı. Allahım her gün bir yerde belki görürüz diye gözlerimizi dört açmıştık.
En sonunda ben Johnny'i görmeyi başardım. Tamamiyle tesadüf oldu, trenle Milano'ya gidecektim. Vapurdan  indim, istasyona ayak basmamla kızların çığlıklarını duymam bir oldu. Bir süre bekledim acaba görür müyüm diye. Baktım yok yani gelen giden yok, treni kaçırıcam biraz daha dursam. Trene binmeye karar verdim, tam vagonları dolaşıyordum ki biletimi basmadığımı hatırladım. Can hıraş indim trenden, o sırada kızların çığlıkları hat safhadaydı. bende yanlarına gittim ve o andan Johnny'i çıktı el salladı öpücük yolladı. Kızlar gözlüklerini çıkar diye bağırınca, gözlüklerini çıkardı. Allahım bi insan bu kadar karizma olur ya. Kalakaldım orada öyle. Sonra tren aklıma geldi, koşa koşa bindim trenime. Yol boyunca bütün herkese haber verdim:)
           Elimden geldiğince başka şehirlere de gittim; Floransa, Siena, Milano, Como, Sirmione. Akrabalarım İsviçre'nin İtalyan Kantonunda yaşadıkları için oralara da gittim. Hoş daha önce de gitmiştim ama bu sefer daha bir güzeldi:) İşte bazı fotoğraflar:)
                     Venedik Karnavalı'ndan;


                                           Burano










                                 Milano D'Uomo Katedrali;
                                  Venedik Rialto Köprüsü;





                                        Basel İsviçre;
                                         Como;
                                                Como;

                                     Floransa;


                                     Bassano Del Grappa;


                                      Floransa;
                                        Siena;

                                    Milano;
   

2 yorum:

  1. çokk kıskandım :)) bende erasmusa katılmıştım ama bizim okul avusturya'ya gönderiyordu gitmekten vazgeçmiştim ben tam bir İtalya aşığıyım fotolara bayıldım :) umarım bigün bende giderim ve bloğumda paylaşırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avusturya da güzel diyorlar. Benim amcam orada yaşıyor. Ama İtalya'nın eline su dökemez:) Ben de güneye gitmek istiyorum Sicilia Napoli buraları çok merak ediyorum. İnşallah sende en yakın zamanda gidersin.:)

      Sil

Aaaa, gücenirim ama düşündüğünü yazmazsan